O aventură de 3 zile în 3 țări

  • Am găsit bilete de avion ieftine spre Malmo!
  • Ia-le! 😀 Stai… dar ce e de văzut acolo?
  • E aproape Copenhaga!

De ce să vizitezi o capitală nordică? Pentru că este mișto, de aia! Și pentru că este diferită față de celelalte “over visited” capitale.

Am găsit bilete ieftine spre Malmo pe Wizz la 100 de lei în septembrie și le-am cumpărat. Ne-am făcut o listă de obiective turistice musai de văzut, dar cum socoteala din târg nu se potrivește niciodată cu cea de acasă, lucrurile s-au schimbat.

Trebuia să ajungem la ora 5 pm în Malmo, dar se pare că nu s-a întâmplat așa deoarece cei din Franța s-au trezit să facă grevă, așa că am pierdut cam 4 ore și ceva în aeroportul din Cluj Napoca. Noroc cu internetul cu grămada de la Orange. Cum am aterizat în Malmo, imediat am luat autobuzul către Copenhaga. După un drum lin cu autocarul am ajuns în sfârșit în cea mai fericită capitală din lume.

Am ales să stăm cu Couchsurfing (pe larg în alt articol), cea mai bună alegere, deoarece Copenhaga, fain oraș dar scump tare.

Primul lucru ce trebuie să faceți când ajungeți în Copenhaga este să vă luați un City Card cu 52 de euro (se plătește în euro). Acesta vă va economisi niște bani, are inclus transportul și intrarea la 73 de atracții turistice. Destul de mișto!

Iar al doilea lucru, puneți-vă pe vizitat și înarmați-vă cu energie multă pentru că veți merge mult pe jos.

Musai de văzut!

  1. Căsuțele colorate din Nyhavn

Unul dintre simbolurile emblematice ale capitalei nordice. Nu ai cum să ratezi aceste căsuțe, turiștii se înghesuie ca la piață să își facă poze aici.

IMG_20160916_181331

  1. Mica Sirenă

Statuia inspirată de povestea lui Hans Christian Andersen, chiar este foarte mică statuia aceasta. 🙂

Mica Sirena

  1. Denblåplanet Aquarium

Unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. O varietate foarte mare de specii de pești, vidre, tuneluri unde trec rechinii pe deasupra ta.

IMG_20160916_103630

4. Castele

Dacă vreți să vedeți castele, în Copenhaga aveți de unde alege, Amalienborg, Frederiksborg, Kronborg, Christianborg sau Rosenborg. Toate sunt la fel de impunătoare și de neratat.

IMG_20160916_152145IMG_20160916_124801IMG_20160916_130522

5. Church of Our Saviour

Urcați până sus se merita în ciuda multelor scări, priveliștea este nemaipomenită. Nerecomandat celor cu rău de înălțime. 🙂

IMG_20160916_114928IMG_20160916_121015

6. Paper Island

Dacă doriți să vă simțiți ca un adevărat localnic. Trebuie să vizitați mica insuliță din port și să gustați din mâncarea stradală daneză. Aici sunt câteva dintre preparatele ce le veți găsi în capitala nordică.

7. Tivoli Gardens

Faimosul parc de distracții cu diferite carusele nu trebuie ratat. Copenhagen Card asigură doar intrarea în parc. Accesul la carusele trebuie plătit.

Tivoli Garden

Bonus – Malmo

Am reușit să petrecem câteva ore și în orașul suedez Malmo până la plecarea avionului spre casă.

IMG_20160917_100221IMG_20160917_103119

Ce v-a plăcut cel mai mult în Copenhaga?

14 thoughts on “O aventură de 3 zile în 3 țări

  1. Wow! Este superba Copenhaga. Imi plac enorm cladirile lor si totul pare atat de curat si ingrijit. Sper sa o vizitez si eu intr-o zi. 🙂

    Like

  2. Nu am fost acolo, dar pare interesant
    Multumim pentru sfaturi. De unde ati stiu ce sa vizitati? Ati avut un ghid sau exista vreo aplicatie pentru telefon care sa va duca spre diverse obiective?

    Like

    1. Ne-am făcut un itinerariu de călătorie înainte și am încercat să bifăm cât mai multe.
      Am luat hărți din gara centrală și a fost destul de ușor să ne orientăm (cel puțin așa mi s-a părut mie). Când nu ne-am descurcat am întrebat oamenii pe stradă, atâta timp cât știi engleză te descurci.

      Liked by 1 person

  3. cred ca tarile nordice sunt dorinta mea ascunsa. mereu am zis ca nu ma intereseaza decat sa ajung pe acolo, chiar si-n suedia si finlanda. sau in islanda, ceea ce vezi la tv e superb

    Like

Leave a comment