Transfăgărășan – Oaza de răcoare, departe de jungla de beton

Ce poți face într-o zi caniculară de sâmbătă?

Haide să vedem cel mai tare drum rutier din lume, cum au declarat ca find Transfăgărășanul, cei de la Top Gear. După cum probabil știți celebrul drum construit în vremea comuniștilor nu este deschis decât în perioada iulie – octombrie, datorită altitudinii și pericolului avalanșelor de zăpadă, așa că am profitat de ocazie să-l vizităm.

În câteva ore am găsit oaza de răcoare mult căutată. Dacă în Sibiu erau 35 de grade și oamenii erau în tricou, sus la aproximativ 2000 de metri altitudine, temperatura ajungea cu greu la 10 grade și cei care veniseră să viziteze locurile tremurau de frig înfofoliți în haine groase încercând să își selfie-uri cu celebrul drum și cu Lacul Bâlea.

IMG_20170729_195956

Sus la Lacul Bâlea, un lac glaciar minunat înconjurat de munți am găsit un peisaj autohton tipic românesc, zeci de tarabe cu comercianți gălăgioși și o puzderie de oameni. Am găsit răcoarea, dar nu și liniștea. Ce să faci, în viață nu le poți avea chiar pe toate :))

IMG_20170729_153705

Ne-am continuat drumul pe Transfăgărășan până am ajuns la Barajul Vidraru pentru un mic popas și un porumb fiert. Am admirat lacul de un albastru suberb ce parcă se contopește cu cerul și apoi ne-am continuat drumul înapoi pe serpentinele de pe Transfăgărășan vizintându-l de două ori în aceași zi.

IMG_20170729_181222

În concluzie, avem o țară minunată cu peisaje superbe demne de promovat în toată lumea, dar trebuie să avem mai multă grijă de ele.

Ați fost pe Transfăgărășan? V-a plăcut?

6 thoughts on “Transfăgărășan – Oaza de răcoare, departe de jungla de beton

  1. Am fost pe Transfagarasan ultima oara in urma cu 2 ani. Superba zona! Ne-am cazat la Cabana Balea, chiar langa lac. Pustiul meu avea 9 luni pe atunci si a fost o vacanta de neuitat! De acolo am coborat pe Transalpina! Avem o tara superba, intr-adevar!

    Like

Leave a comment